De Warmste Week

Bayer

Bayer heeft er dit jaar voor gekozen om de Belgische Cardiologische Liga te ondersteunen.
De verschillende teams van de Belgische Bayer-vestigingen hebben acties georganiseerd voor De Warmste Week. De medewerkers hebben in totaal 19.000 euro opgehaald ten voordele van de Belgische Cardiologische Liga.

De meest uiteenlopende acties werden opgezet in het kader van De Warmste Week. Een greep uit de acties: verkoop van sjaals, een quiz, een pannenkoekennamiddag, fitness tijdens de middagpauze, verkoop van beschilderde koffietassen, Marokkaanse theekoekjes en een gezond ontbijt. Elke middag in december was ook De Warmste Spaghetti te verkrijgen in het bedrijfsrestaurant.

Kinderfuif

Maurice Lambrecht, de vijfjarige zoon van overleden radiopresentator Christophe Lambrecht, organiseert een kinderfuif voor de Warmste Week. Maurice verloor eerder dit jaar zijn papa aan een hartfalen en wou daarom iets doen. ‘Ik wil nooit meer dat er papa’s zijn wier hart stopt met kloppen’, zei hij.

Plantjes & Popcorn 4 life

Ze verkopen plantjes die ze zelf gestekt hebben en zelfgemaakte popcorn en willen daarmee ons goed doel steunen.

Annual Closet Clean Out

Op 1 december verkopen we onze oude kledij gekoppeld aan een marktje met home made kerstkaarten, kadootjes, honing en lekkere sapjes en cava. De opbrengst gaat naar ons goede doel. Met een hart voor mensen, steunen wij de cardiologische liga die geeft om het hart van anderen.

Groenstraat en Klaproos gaan hart-verwarmend!

Verkoop van verse wafeltjes van deur tot deur en gezelligheid troef op een Kerst/nieuwjaarsdrink met o.a. soep en pannenkoeken t.v.v. de Belgische cardiologische liga.

De Warmste Serre

1/ Voor elke liter drank dat verkocht wordt schenkt Plein Publiek €2
2/ Elke bezoeker kan een vrije gift doen aan de inkom/uitgang (zowel cash als je Plein Publiek kaart kan je doneren)

Warmste week in de klas van Liselotte

De ouders kwamen met hun kinderen mee naar de klas,ze speelden een gezelschapsspel mochten koffie of thee drinken. Betaalden 0,20euro voor de warme drank.

Boys with a big heart!

Onze zoontjes van 3 en 5 jaar verkopen (met Bakhulp van mama) koekjes, cakejes, brownies, donuts om de Belgische Cardiologische Liga te steunen. Zodat er in de toekomst hopelijk veel minder plotse overlijdens zijn door hartfalen wat nooit eerder werd ontdekt omdat er vroeger en meer screening gebeurd!

Draag elkaar een warm hart toe

We nodige iedereen uit voor een jeneverke of een warme chocomelk en een gezellige babbel. Hartonderzoek, hartritmestoornis, infocampagnes – allemaal met en voor een warm hart.

Renee’s Warme Kerst

Op Renee haar school wordt een Kerstmarkt georganiseerd waarop de kinderen zelfgemaakte spulletjes of lekkernijen te koop aanbieden voor een goed doel dat ze zelf kiezen Dit jaar is Renee met haar papa volop aan het bakken geslagen Niet om iets lekkers te bakken maar om leuke Kerstvormpjes uit zoutdeeg te maken en te beschilderen om de Kerstboom of de Kerstcadeautjes extra mee te versieren.

Urban Golf Kortrijk in KortrijkXpo

Een Urban Golf initiatie en wedstrijd in een unieke locatie, de mooiste hal van KortrijkXpo. Na een golf initiatie en wat oefenen gaan we samen door de hal waar we een 6-holes parcours spelen.
De inkomsten schenken we integraal aan de Cardiologische Liga.

Delta for life

Op maandag 16 december storten we de volledige omzet van ons café naar het goede doel, tevens kunnen mensen plaatjes aanvragen voor één euro.

Samen nadenken kan geen kwaad

Elke middag om 12u worden 3 nieuwe raadsels voorgelegd.
Voor elk raadsel dat binnen het uur opgelost wordt, schenkt PROCOS GROUP 30€. Wordt het raadsel na een half uur al opgelost, dan stijgt dit bedrag naar 40€. 50€ wordt geschonken voor een raadsel waarvoor binnen het kwartier het juiste antwoord wordt gegeven.

Tom blijft ultra trails lopen

Dit jaar wil ik ter nagedachtenis van mijn vader (✝2004) en mijn makker Julius (✝2018) die beiden aan een plotse hartstilstand overleden de ultra trail ‘La H.O.T. du Père Noël’ lopen van 125km tvv de Cardiologische Liga.
Je kan mij sponsoren door 2€ te schenken en te raden hoe lang ik erover zal lopen op beide trails samen. De dichtste tijden winnen een verrassingsgeschenkje aangeboden door enkel gulle handelaars uit de streek.

warmste week

GETUIGE VAN EEN HARTSTILSTAND ?

HOE HERKEN JE EEN HARTSTILSTAND ?

Het slachtoffer verliest het bewustzijn, reageert niet als men luid roept en ademt niet of heeft geen normale ademhaling.

Hoe reageren ?

Bel de 112
en geef het juiste adres op

Ga meteen over tot hartmassage
a. Plaats je handen in het midden van de borst.
b. Op het ritme van “Staying Alive” duw je 30 keer krachtig op de borst van het slachtoffer (100 keer per minuut)

Defibrilleer met een AED :
Zet het toestel aan en volg de instructies.

Wanneer de hulpdiensten aangekomen zijn, wees fier, jouw handen hebben een leven gered… Word HartRidder !

1 minuut gewonnen is 10 % meer overlevingskans !
Een leven redden kunnen we allemaal.

Vull uw INAMI nummer :

Test_inami nl
Je suis médecin
reCAPTCHA

QUIZZ DU COEUR

[charitable_registration]

Quiz van het hart

Testez-Vous nl
U bent
Boutons radio
Hoe oud bent u ?
Hebt u reeds hartproblemen gehad ?
Lijdt u aan diabetes ?
Hebt u een cholesterolprobleem ?
*
Lijdt u aan hoge bloeddruk ?
*
Heeft een lid van uw familie al een cardiovasculaire aandoening gehad ?
Rookt u elke dag ?
Doet u regelmatig aan lichaamsbeweging :het equivalent van minstens 30 minuten stappen per dag, 5 dagen op 7 ?