De inspiratie voor deze gratin komt uit de Italiaanse keuken. Omdat we vandaag voorgegrilde groenten kunnen kopen is dit gerecht eigenlijk een ‘assemblage’. Het volstaat om de voorgegrilde groenten in laagjes te schikken. Het resultaat is deze heerlijke ovenschotel!
Voor 4 personen
Voorbereiding: 15 min
Kooktijd: 20 min
Eenvoudig
Goedkoop
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Giet een beetje tomatensaus op de bodem van een ovenschotel. Leg een laagje met 1/3 van de aubergines op de saus. Ga verder met telkens de 1/2 van de ham, de 1/2 van paprika’s, de 1/2 van de oregano, 1/3 van de parmezaanse kaas en 1/3 van de tomatensaus. Voeg zout en peper toe.
3. Vul de ovenschotel verder met laagjes tot de groenten op zijn en eindig met een laagje
aubergines en tomatensaus. Bestrooi met de rest van de parmezaanse kaas.
4. Zet in de oven gedurende minimum 20 minuten tot de kaas een mooi korstje heeft gevormd.
+ Smaakt uitstekend met volle rijst, quinoa en/of een notensla met een vleugje notenolie.
+ Shopping: gegrilde aubergines vindt je in de diepvriesafdeling. De paprika’s komen uit een bokaal.