Een recept goed voor het hart in samenwerking met Noodshop.
Voor 2 personnen
Voorbereiding: 20 min
Baktijd: 15 min
Makkelijk
Betaalbaar
- Verwarm uw oven aan 200°C.
- Leg de bloemkoolboeketten in een kom en giet ze het kruidenmengsel en de olijfolie erover. Je kunt peper toevoegen als u dat wilt, maar niet zout! De gebruikte kruiden zorgen voor een smaak zonder zout! Meng alles, leg de bloemkool in een ovenschaal (groot genoeg voor de 2 zalmfilets) en bak 25 minuten.
- Giet in een kookpot de quinoa en 2 keer de hoeveelheid daarvan water. Breng aan de kook, verminder vervolgens de warmte tot een gemiddelde waarde en laat koken tot het water opgenomen is (+/- 10 minuten). Zet het vuur uit en laat het onder deksel ongeveer 5 minuten opzwellen.
- Als er nog 15 kookminuten over zijn voor de bloemkool, voeg dan de zalmfilets toe aan het gerecht en laat verder koken.
- Zodra de quinoa klaar is met zwellen, voeg de vinaigrette en het zaadmengsel (los van de koriander) toe en meng.
- Wanneer de bloemkool en de zalmfilets gebakken zijn, haal ze uit de oven. Voeg de bloemkoolboeketten in de quinoa en meng.
- Schik uw zalmfilets en bloemkool quinoa op uw borden. Bestrooi met gehakte koriander, granaatappelzaadjes en geniet van uw heerlijke recept vol voordelen voor uw hart.