Dit is een grote klassieker uit mijn receptenregister. Gezien het succes van dit recept prijkt het steeds op de menu’s van mijn kookateliers. De deelnemers zijn er gek op en heel trots met het bereikte resultaat. Dit verenigt een licht krokante korst met een smeuïg binnenste. Ziehier, het bewijs dat men mag bezwijken voor sommige lekkernijen, zonder rekening te moeten houden met een te hoog calorieëngehalte!
Voor 6-8 stukken
Voorbereiding: 15 min
Kooktijd: 33 min
Eenvoudig
Goedkoop
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Breek de chocolade in stukken. Laat hem smelten in de microgolfoven gedurende 3 minuten (750 W).
3. Meng de chocolade met de melk.
4. Klop het eigeel op met de suiker en voeg het chocolademengsel toe. Voeg kardemom en kaneel toe. Doe er dan de bloem bij en roer goed om.
5. Klop het eiwit stevig op. Spatel het, beetje bij beetje, voorzichtig onder het chocolademengsel.
6. Bestrijk een springvorm met een beetje boter.
7. Giet het deeg in de vorm.
8. Bak gedurende 30 minuten in de oven.
9. Laat afkoelen. Haal de taart uit de vorm en leg ze op een bord.
10. Snijd ze in gelijke stukken. Garneer met de physalis.
+ Smaakt uitstekend met een coulis van mango, frambozen of een vanilleroom.
+ Variante: in een microgolfoven met ‘crisp’ functie kan de taart in de hoge ‘crispvorm’ worden gebakken. Reken 9 minuten op ‘crisp’-stand.
+ Lekker gezond: met dit dessert gaan gezondheid en gastronomie hand in hand. Met minder dan 200 kcal en 10 g vetten per portie is dit een vetarm dessert. Kaneel heeft als bijzondere eigenschap dat het een duwtje geeft aan het organisme om suikers te verteren.