Deze salade, waarbij het rundvlees in 1 minuut wordt gebakken, is heel gemakkelijk te maken en omvat alle smaken van de Aziatische keuken: de vissaus, geraspte schil en sap van limoen evenals de combinatie munt/koriander. Koop bij voorkeur fijne sneden rundvlees die gemakkelijk oprollen.
Voor 4 personen
Voorbereiding:10 min
Kooktijd: 1 min
Eenvoudig
Matig
1. Saus: meng in een kom, de geraspte schil en het sap van de limoen met de vissaus, de olie, de gemberwortel en het pepertje. Voeg zout en peper toe. Zet opzij.
2. Verwarm de grill voor.
3. Grill de sneden rundvlees 30 seconden aan beide kanten.
4. Verdeel de saus in 2. Giet de eerste helft in een kom. Voeg er het rundvlees aan toe en laat het gedurende 5 minuten marineren. Zet de andere helft van de saus opzij.
5. Salade: meng in een slakom de gehakte lente-uitjes met de geraspte worteltjes, de geraspte komkommer, de kool, de paprika en de jonge sla.
6. Houd 1 eetlepel koriander en 1 eetlepel munt opzij.
7. Voeg de rest van de koriander en munt toe aan de salade. Giet er de overgebleven
vinaigrette bij. Goed mengen. Zet opzij.
8. Strijk de sneden gemarineerd rundvlees open op een werkblad. Beleg ze met de stengels lente-ui, de reepjes wortel en komkommer, de eetlepel koriander en munt. Rol het rundvlees op en prik er een stokje door.
9. Verdeel de salade over kommen of borden. Leg er 2 rolletjes rundvlees op. Garneer met blaadjes munt.
+ Lekker met rijstvermicelli of basmatirijst.
+ Tip: vissaus wordt gemaakt van kleine gefermenteerde visjes. Ze is onontbeerlijk in de Thaise keuken. Kijk in de afdeling Aziatische specialiteiten van je supermarkt.
+ Variant: maak deze salade ook eens met kip, varkensvlees, garnalen, Quorn of tofu.
+ Lekker gezond: in de Aziatische keuken worden meer groenten dan vlees gebruikt. Dit recept is daar een goed voorbeeld van. Net voldoende vlees om kwaliteitseiwitten, ijzer en vitamine B12 op te nemen. De
kruiden en de krokante groenten lopen over van vitamine C en andere waardevolle antioxidanten.