De combinatie amandel/paprika komt uit het Midden-Oosten. Het amandelpoeder geeft deze bereiding de textuur van een tarama, oorspronkelijk een Griekse specialiteit op basis van viskuit. Als deze combinatie je niet kan bekoren, vervang de amandelen dan door oud brood dat je tot paneermeel hebt gereduceerd.
Voor 4 personen
Voorbereiding: 10 min
Eenvoudig
Goedkoop
1. Mix in de keukenrobot de gegrilde paprika’s met het citroensap.
2. Voeg er de ricotta en olijfolie aan toe. Mix tot een homogeen mengsel. Voeg er vervolgens het amandelpoeder, paprikapoeder, zout en peper aan toe. Mix verder.
3. Giet over in een kom een laat afkoelen in de koelkast.
4. Bestrooi met een beetje paprikapoeder.
+ Lekker bij kwartjes pita, sneetjes stokbrood of rauwkost.
+ Shopping: gebruik kant-en-klare gegrilde paprika’s in bokaal die je in de afdeling kruidenierswaren van je supermarkt vindt.
+ Lekker gezond: gegrilde paprika is beter verteerbaar dan rauwe paprika. Deze tarama zorgt voor een goede dosis bètacaroteen en vitamine E, twee antioxidanten die bijdragen tot de bescherming van onze cellen.