Bloedsinaasappel en balsamico azijn zijn een pefecte combinatie. Beiden smaken overheerlijk met asperges!
Het seizoen van bloedsinaasappelen is kort (maart, april). Als ze niet meer voorradig zijn, kan dit recept eveneens met gewone sinaasappelen worden gemaakt. Ook kant-en-klaar bloedsinaasappelsap komt hiervoor in aanmerking.
Voor 4 personen
Voorbereiding: 15 min
Kooktijd: 5 min
Eenvoudig
Goedkoop
1. Vinaigrette: meng in een kom de balsamico met de rasp en het sap van de sinaasappel, mosterd, knoflook, zout en peper. Voeg olie toe. Meng. Bestrooi daarna met bieslook. Zet koel.
2. Maak de quinoa klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de quinoa in een kom en voeg er al roerend 2 eetlepels vinaigrette aan toe. Zet opzij.
3. Stoom de asperges in 5 minuten gaar. Zet opzij.
4. De sinaasappelen tot op het vruchtvlees schillen alvorens ze in schijven te snijden.
5. Voeg de asperges, de sinaasappelen en de koriander toe aan de quinoa. Zet koel.
6. Verdeel de salade over diepe borden. Versier met koriander.
+ Tip: bij het gebruiken van een pan met stoommand, gaat de stoomtijd pas in wanneer het water op kooktemperatuur komt. Bij een elektrische stoomkoker echter dien je de bijgeleverde instructies in te kijken om de juiste stoomtijd te bepalen.