Voor de lezers die gek zijn op gepaneerde bereidingen zou men dit ‘schnitzel’ kunnen noemen. Normaal wordt een schnitzel gemaakt met paneermeel, maar dat brengt overvloedige calorieën zonder voedingswaarde. Deze versie heeft Egyptische roots. Tijdens mijn talrijke opzoekingen heb ik dit kruidenmengsel gevonden
samengesteld uit amandelen, sesamzaad, komijn, paprika, kurkuma en tijm, dat ‘dukkah’ wordt genoemd. Ik gebruik dit mengsel nu telkens ik zin heb om een ‘schnitzel’ te maken.
Voor 4 personen
Voorbereiding: 25 min
Kooktijd: 2 min
Eenvoudig
Goedkoop
1. Meng in een kom het amandelpoeder, de
sesamzaadjes, korianderpoeder, komijn,
paprika, kurkuma, tijm, zout en peper. Zet
opzij.
2. Yoghurtsaus: meng in een kom de yoghurt, citroensap, olijfolie, zout en peper. Versier met koriander. Houd apart.
3. Meng in een diep bord het opgeklopte eiwit en de melk.
4. Dompel de kippenborstlapjes onder in het
eimengsel.
5. Wentel ze vervolgens zeer snel aan beide kanten door het mengsel van amandelen en specerijen.
6. Verwarm in een pan op middelhoog vuur de olie. Bak daarin de lapjes, 1 minuut aan elke kant. Voeg olie toe indien nodig.
7. Verdeel de kip over de borden. Leg er de kwartjes citroen bij en de yoghurtsaus.
+ Lekker met een groentegratin, bijvoorbeeld van aardperen.
+ Lekker gezond: dit gerecht is arm aan verzadigde vetzuren. Het levert niet enkel eiwitten en ijzer aan, maar is ook een goede bron aan calcium, magnesium en antioxidanten.