Dit recept zal uw kinderen verrassen. De kwartjes aardappel lijken net grote frieten. Ik kreeg het idee in een restaurant in Texas, bij Hyde Park Bar & Grill in Austin. Als hapje hebben ze er deze frieten. Hier kompleet met papieren puntzak. Schitterend voor kinderfeestjes.
Voor 4 personen
Voorbereiding: 10 min
Kooktijd: 25 min
Eenvoudig
Goedkoop
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Meng in een kom, de olijfolie met zout, peper en chilipoeder. Voeg de aardappelen toe en wentel ze in de olie.
3. Verdeel de aardappelen in 1 laag over een bakplaat.
4. Laat ze gedurende 25 minuten bakken in de oven. Ze moeten mooi goudbruin gebakken zijn en zacht van binnen.
5. Aïoli met chili: meng in een kom de mayonaise
met de yoghurt, het chilipoeder en het
knoflook. Voeg de lente-uitjes toe. Zet opzij.
6. Verdeel de frieten over borden. Geef de aïoli met chili erbij.
+ Tip: kies aardappels die ongeveer even groot zijn.
+ Lekker gezond: eindelijk ‘frieten’ die al het goede van de aardappelen behouden en niet overlopen van frituurvet. De vastkokende aardappels die in deze bereiding gebruikt worden geven een meer progressieve energie af dan de bloemige soorten, die meestal voor klassieke frieten worden gebruikt. Het gehalte aan voedingsvezels is belangrijk.