Voor 4 personen
Voorbereiding: 10 min
Kooktijd: 15 min
Eenvoudig
Matig
1. Giet het sinaasappelsap, het pompelmoessap en het citroensap samen met de suiker in een steelpannetje. Breng aan de kook. Draai het vuur de helft lager en laat 10 minuten inkoken tot een lichtjes stroopachtige consistentie.
2. Verwarm de oven voor op 200°C.
3. Maak een kruisvormige inkeping bovenaan in de vijgen. Zet opzij.
4. Meng de ricotta met de ahornsiroop.
5. Vul de vijgen hiermee. Schik ze rechtop in een ovenschaal en zet ze 5 minuten in de oven.
6. Verdeel over de borden en lepel er de citrussiroop over. Garneer met een takje tijm.
+ Lekker met een lauw briochebrood.
+ Lekker gezond: vijgen zijn een goede bron van voedingsvezels die de opname van de suikers in dit dessert bevorderen.