Er zijn honderden recepten van gazpacho en gezien ik dol ben op watermeloen, had ik het idee om dit uit te proberen. De komkommer benadrukt het frisse in het recept en geeft het ook iets krokant.
Voor 4 personen
Voorbereiding: 20 min
Rusttijd: 2 u
Eenvoudig
Goedkoop
1. Pureer met behulp van een keukenrobot de watermeloen met komkommer, ui, rode paprika, knoflook, basilicum en peterselie. Voeg azijn, olijfolie, zout en peper toe. Mix verder.
2. Giet over in een kom en zet voor minimum 2 uur in de koelkast.
3. Schep de gazpacho in kommen of diepe borden. Bestrooi met de ui, de blokjes komkommer en de blokjes watermeloen.
+ Variante: op een buffet oogt deze gazpacho mooi in glazen.
+ Tip: de rode paprika is zachter van smaak dan de groene.
+ Goed om weten: gazpacho kan gerust 1 dag op voorhand worden gemaakt, hij zal dan des te beter smaken. In de koelkast kan je deze bereiding meerdere dagen bewaren.