Dit is een van mijn favoriete recepten. Eenvoudig, niet duur, zeer smakelijk en caloriearm.
Voor 4 personen
Voorbereiding: 10 min
Kooktijd: 10 min
Eenvoudig
Goedkoop
1. Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak daarin de uien 2 minuten tot ze glazig worden. Voeg de helft van de koriander, het zout, het
knoflook, het chilipoeder, de gemberwortel en curry toe. Meng goed zodat de uien goed met de kruiden zijn opgenomen.
2. Leg de vis op het bedje van uien. Doe er de tomaten bij en het water. Zet een deksel op de pan en laat 8 tot 12 minuten op een zacht vuurtje sudderen.
3. Voeg er vervolgens het limoensap en de rest van de koriander bij.
4. Verdeel het garnituur van uien en tomaten over de borden. Leg daarop de visfilets. Giet er het kookvocht over. Versier met korianderblaadjes en kwartjes limoen.
+ Uitstekend met quinoa en in de oven geroosterde groenten.
+ Goed om weten: de vis is gaar als het witte transparante visvlees een ondoorschijnend witte kleur krijgt.
+ Variante: bereid dit gerecht met roodbaarsfilets, Victoriabaars, tong of dorade.
+ Lekker gezond: deze verfijnde bereiding is rijk aan smaken, aroma’s en aan diverse antioxidanten. Ze is uiterst licht verteerbaar en bevat in totaal minder dan 5 gram vetten en minder dan 1 gram verzadigde vetzuren.