In tegenstelling tot de klassieke sorbets, waar gepureerd fruit wordt gebruikt dat vervolgens wordt ingevroren, maken we deze sorbet van het nog hele ingevroren fruit. De vruchten leggen we in de kom van de keukenrobot, al draaiend voegen we er een beetje karnemelk of sojamelk aan toe. We mixen tot we een smeeuige textuur krijgen. Deze sorbet heeft twee voordelen: hij is gemakkelijk en snel te maken, maar ook zeer caloriearm. Giet de sorbet in kleine kommetjes en strijk hem glad met een spatel zoals op de foto (deze spatel behoorde toe aan mijn grootmoeder) of met de rug van een soeplepel. Serveer hem meteen.
Voor 4 personen
Voorbereiding: 5 min
Kooktijd: –
Eenvoudig
Goedkoop
1. Giet de diepgevroren frambozen in de kom van de keukenrobot met de helft van de melk en de esdoornsiroop.
2. Laat de robot met tussenpozen draaien en voeg er langzaam de rest van de melk aan toe. Stop wanneer de sorbet een smeuïge
consistentie krijgt.
3. Serveer meteen in glazen of kommetjes.
Versier met de bosbessen.
+ Serveer deze heerlijke sorbet met een zandkoekje of een meringue.
+ Variante: deze ‘instant’ sorbet kan je bereiden met bosbessen, ananas, braambessen, perziken… Belangrijk is dat het fruit diepgevroren moet zijn.
+ Tip: zet de glazen of kommetjes voor het serveren in de diepvriezer zodat ze goed koud worden.