ONZE PUBLICATIES

ONZE ACTIES

Podcasts

Slachtoffers van hart- en vaatziekten vertellen hun verhaal.
Een arts geeft wetenschappelijke achtergrondinformatie.

AFLEVERING 07

NELE

Nele is kinderverpleegkundige, ze is 44 jaar oud. In september 2021 krijgt ze tot haar grote verbazing de diagnose «hartfalen», toch had ze al lang last van kortademigheid, gewichtstoename en vermoeidheid. Niettegenstaande het feit dat haar vader ooit dezelfde diagnose kreeg had ze de link niet gelegd… Luister naar het verhaal van Nele en leer wat de symptomen zijn van hartfalen.

AFLEVERING 06

ROGER

Roger heeft diabetes, al sinds hij 38 jaar jong is. Hij heeft zijn levensstijl aangepast, dat is niet altijd gemakkelijk geweest. Bovendien beheerst diabetes zijn dagelijks leven, zo kan hij de deur niet uitgaan zonder een voorraad spuiten. Hij lijdt nu ook aan slaapapneu... een gevolg van de diabetes? Kom het hier te weten.

AFLEVERING 05

JONAS

Jonas houdt van fietsen, al sinds hij een kleine jongen was. Hij werd topsporter en fietsen beheerste een heel groot deel van zijn leven en tijd…Tot augustus 2021, toen hij tijdens een wedstrijd onwel werd…. In deze podcast vertelt Jonas wat er juist gebeurde die dag, welke diagnose hij kreeg, hoe deze diagnose zijn leven een totaal andere wending gaf en wat dat met hem doet.

STIJN

Stijn Meuris: radiomaker, columnist, performer, zanger en vooral onstopbaar podiumbeest vertelt hoe zijn leven op 22 december 2020 letterlijk stilviel, hoe hij door het oog van een naald kroop, de draad terug opnam en hoe hij erin slaagt om nu, met nog meer goesting, terug op het podium te staan.

WERNER

Werner is 24 jaar oud en geniet van een welverdiende vakantie na een jaar van hard studeren. Midden in die mooie zomer wordt hij plots ziek, hij krijgt een diagnose die zijn hele verdere leven zal beïnvloeden. Hoe reageer je als zorgeloze student op dat nieuws en hoe gaat het dan verder als de verantwoordelijkheden van echtgenoot en vader erbij komen? Hoe belangrijk zijn de partner en de naaste omgeving?

FRANK

29 april 2014, Frank en zijn echtgenote zijn thuis, omringd door hun vrienden voor een gezellige barbecue. Na een geslaagde avond gaat Frank naar bed maar plots krijgt hij hoofdpijn. Een heel pijnlijke kloppende hoofdpijn, zo’n hoofdpijn heeft hij nog nooit gehad. Toch valt hij in slaap, maar hij zal pas 6 weken later wakker worden.

LUCIEN

Op 11 maart 2019 om 19:00 wandelt Lucien rond de keukentafel, plots krijgt hij zijn rechterbeen niet meer voor zijn linker geplaatst, zijn echtgenote helpt hem naar de zetel. Ze beseffen dat er iets ernstig aan de hand is en besluiten naar het ziekenhuis te gaan. Hoe was het leven voor 11 maart? Hoe gaat het nu?

hartsgesprekken

Abonneer u op onze maandelijkse mailings.

Wees de eerste om alles te weten over onze campagnes en activaties

Informatie over preventie & behandeling van hart- en vaatziekten

Informatie over onze gratis screening momenten

STEUN DE LIGA

Actieve preventie is de enige manier om hart- en vaatziektes op een blijvende manier tegen te gaan.

De Belgische Cardiologische Liga voert deze strijd al meer dan vijftig jaar. Dankzij uw steun kan de Liga zich blijven inzetten voor de preventie van hart- en vaatziekten.

LAAT UW HART SPREKEN,
schenk een bedrag aan de Liga

Bereken uw
cardiovasculair risico

in 30 seconden!

arrow

ONTDEK ONZE PODCAST

Slachtoffers van hart- en vaatziekten vertellen je hun verhaal in onze podcast “Dit moet van mijn hart”.

Image Podcast

ABONNEER U OP ONS MAGAZINE

Ons tijdschrift “Hart & Slagaders” verschijnt vier keer per jaar en geeft informatie over hart- en vaatziekten en hoe ze te voorkomen.

Group 12