‘Pancakes’ zijn typisch Amerikaans. Deze ‘pannenkoeken’ vind je er in allerlei vormen op de ontbijttafel. Dit is een basisrecept waar je een garnituur naar keuze toevoegt. Hartig of gesuikerd, aan jou de keuze.
Voor 4 personen
Voorbereiding: 15 min
Kooktijd: 2 min
Eenvoudig
Goedkoop
1. Meng in een kom de bloem, bakpoeder,
natriumbicarbonaat, zout en suiker.
2. Giet er de karnemelk bij. Meng goed.
3. Klop de eiwitten tot sneeuw. Voeg ze voorzichtig met een spatel bij de vorige bereiding.
4. Voeg olie toe en meng zachtjes.
5. Smelt een beetje boter in een pannetje met een antikleeflaag. Giet er 2 eetlepels deeg in. Bak elke pannenkoek 1 minuut aan elke kant.
+ Lekker met vers fruit, confituur, een coulis of (mijn favoriet) ahornsiroop.
+ Variante: Meng bosbessen onder het deeg. Dat is verrassend lekker! Of maak hartige pannenkoeken door er bijvoorbeeld ham en bieslook aan toe te voegen. Smakelijk op de brunch.
+ Tip: houd de pannenkoeken warm door ze op een bord te leggen die je boven een pot met kokend water zet. Bedek ze met aluminiumpapier.
+ Lekker gezond: deze pannenkoeken zonder eigeel zijn arm aan verzadigde vetzuren, cholesterol en bevatten
weinig suiker. Uiteraard is het gekozen garnituur doorslaggevend of je wel echt ‘lekker gezond’ eet. Je kunt ook de helft (of meer) bloem vervangen door meel, zo profiteer je van de waardevolle aanbreng van
voedingsvezels en antioxidanten.