Vereniging | Hartekinderen vzw

by

Hartekinderen vzw wil de ouders, kinderen, jongvolwassenen ondersteunen in hun zoeken naar antwoorden over leven met een aangeboren hartafwijking, in aanvulling op de medische en psychologische begeleiding vanuit de ziekenhuizen.

Ook de kinderen, adolescenten en volwassenen zelf gaan zich vragen stellen, vooral als ze ten opzichte van hun vrienden beperkingen ondervinden en als ze beslissingen moeten nemen over hun toekomst. Volwassenen met een aangeboren hartafwijkingen, al dan niet met een gezin, hebben dan weer andere vragen en zorgen ivm hun beperkingen en hoe daar mee om te gaan in het gezin en de maatschappij.
We stimuleren de uitwisseling van ervaringen tussen ouders, broers en zussen en andere familieleden van hartekinderen en tussen de kinderen en jongeren zelf.
Iedereen kan binnen onze vereniging zijn/haar verhaal kwijt bij mensen die het zelf ook meemaken. Bij al onze activiteiten zorgen we er voor dat zowel de hartekinderen zelf als hun broers, zussen en ouders aan hun trekken komen.

Dat doen we vooral door mensen met elkaar in contact te brengen, ervaringen uit te wisselen en informatie te geven. We organiseren onder meer een informatieve contactdag, een ontspannen familiedag, een contact moment voor Jong Volwassenen en een kinderkamp voor onze jongste helden, om zo op een speelse en informatieve manier een complete ondersteuning te kunnen aanbieden Meer over onze werking is terug te vinden op onze website www.hartekinderen.be

contact:
Willem Geysen voorzitter rvb
willem.geysen@hartekinderen.be

Ander nieuws